Om Magenta

Vi har arbejdet med open source-teknologier siden 1999

Cybersikkerhed og compliance er vores omdrejningspunkt, og vi hjælper offentlige og private organisationer med at holde styr på blandt andet data- og informationssikkerhed. Vores kunder tæller en lang række offentlige institutioner som kommuner og regioner samt en del private virksomheder.

Cybersikkerhed og compliance er vores omdrejningspunkt, og vi hjælper offentlige og private organisationer med at holde styr på blandt andet data- og informationssikkerhed. Vores kunder tæller en lang række offentlige institutioner som kommuner og regioner samt en del private virksomheder.

  • Kontorer i København, Aarhus og Nuuk
  • 40+ medarbejdere
  • Leverer open source – og kun open source
  • Leverandør på SKI-aftalen  til stat, regioner og de danske kommuner
Ydelser

Implementering, rådgivning og support

Leverancer fra Magenta vil altid være licenseret under en OSI-godkendt open source licens.

 

I arbejdsprocessen foretager vi behovsanalyser og finder det rigtige løsningsdesign, og vores implementering er først færdig, når jeres organisationen er helt tilfreds med resultatet.

På vores udviklerdage, som vi holder 2-3 gange om året, er databeskyttelse og beredskabsplaner faste punkter. Vi går meget op i, at vi selv lever op til de standarder, der er at finde i vores software-løsninger.

Sarah Nørgaard Magnusson, Kommunikationschef

Kontakt

Open source

Illustration open source

Hvorfor open source?

“Med tilstrækkelig mange øjne er alle fejl små”.  Sådan forklarer Linus Torvald – manden bag det mest kendte open source-system i verden, Linux – tankegangen bag open source. Jo flere, der kan læse med på en open source-løsning, desto større sandsynlighed er der for, at en sikkerhedsbrist vil blive opdaget og lukket hurtigt.

Kort fortalt er open source en meget effektiv og bæredygtig måde at udvikle software på. Her har alle adgang til kildekoden, og brugerne af et system kan frit bruge, studere, ændre og distribuere softwaren og dens kildekode til enhver og til ethvert formål.

Open source er godt på vej til at blive big business. Tusindvis af virksomheder tager i disse år forretningsmodellen til sig og leverer åbne og fleksible softwareløsninger. 

Slutbrugerne sparer penge på de åbne systemer, og om nogle år vil vi sandsynligvis se os tilbage og spørge os selv og hinanden, hvorfor vi dog fandt os i en forretningsmodel, hvor vi ikke måtte dele, og hvor vi skulle betale for det samme igen og igen.

Illustration open source
Illustration open source

Er open source sikkert?

Vi hører ofte den fordom, at adgang til kildekoden skulle gøre et produkt nemmere at hacke. Adgang til kildekoden kan måske nok afsløre de mest iøjnefaldende og trivielle sikkerhedshuller, men kun hvis de faktisk findes – og kun hvis resten af infrastrukturen ikke er sikret ordentligt. 

Åben kildekode styrker mulighederne for at løse sikkerhedshuller proaktivt, så usikre systemer er hurtigere at fikse.

Hvordan arbejder vi med sikkerhed?

Vi har arbejdet med sikkerhed i en lang årrække. Vores metode er lige så enkel, som den er effektiv: Ingen kan lægge kode i en løsning uden minimum én anden kollegas grundige gennemgang af koden. Og ofte tager to eller tre kolleger del i udviklingen via reviews, tests og release-processer

I kombination med vores ISO-certificeringer giver det en arbejdsform, der sikrer vidensdeling, gennemsigtighed og hurtig fejlfinding og -rettelse.

Morten Kjærsgaard

Vi tror på, at produktkvalitet er en nøgleparameter for at kunne eksistere i det kommunale marked, der er stærkt konkurrencepræget, og vi ved, at vores omdømme er en afgørende kapital. Og så tager vi kun penge for vores services – ikke for brugerlicenser eller tvungne opdateringer. Det skaber tillid, giver en bedre kundeoplevelse, og vi har erfaret, at det også giver loyale kunder. “

Morten Kjærsgaard

Direktør, Magenta