Magentas praktikprogram - stærkt open source fokus

Praktikprogram hos Magenta - stærkt open source fokus​
Hvad er Open Source?

Open Source betyder i store træk, at vi gør al kildekode på vores produkter offentligt tilgængeligt. Vi udvikler Open Source, fordi vi tror på, at software skal være frit. Vi tror på, at en løsning, der er udviklet én gang, skal komme andre til gode. Hvorfor ikke arbejde med gennemsigtighed og fællesskab frem for lukkede systemer? Er det idealistisk? Ja, bestemt. Og det skinner igennem i vores virksomhed, der yderst til inderst er drevet med tillid som en central værdi.

Hvad betyder det for mig som praktikant?

Tillid er også en central værdi for dig som praktikant i Magenta. Vi har tillid til dine kompetencer og dine idéer. Vi tror på, at du kommer med en faglighed og en ekspertise, som vi gerne vil lytte til og lære af. Den bedste måde at afprøve sin teori på er ved at bruge den. Og derfor vil du også fra dag 1 blive involveret i konkrete projekter, ligesom du vil få ansvar for at udføre konkrete opgaver i alle niveauer af et projekt. Vi tror på dine kompetencer, og det vil du mærke under dette praktikprogram. 

Hvordan er Magentas praktikprogram skruet sammen?

Du vil selvfølgelig ikke stå alene med opgaverne. Første gang man kastes ud i arbejdslivet, er der mange ubekendte, og vi sørger for, at du bliver tryg ved dem alle. Du vil få både en faglig sparringspartner, som fagligt kan guide dig, og som du kan spørge til råds, når du har tvivlsspørgsmål, ligesom du også vil få tilknyttet en projektleder, der sørger for, at du er tryg, fra du træder ind ad døren den første dag, til praktikforløbet er veloverstået. Vi holder løbende samtaler om, hvordan du trives både i arbejdsmiljøet generelt og med dine faglige opgaver.

Det er desuden vigtigt for os, at praktikforløbet tilpasses din faglighed og dine særlige ønsker. Måske synes du, det kunne være spændende at tage styring på en workshop med en kunde. Måske synes du, det er mere spændende at nørde med dokumentation til indledende tilbud. Måske har du nogle særlige fagligheder, du gerne vil styrke. Alt dette tilrettelægger vi sammen, og vi evaluerer løbende, så du hele tiden beskæftiger dig med det, der er mest relevant for dig.

Praktikprogram hos Magenta - stærkt open source fokus​

Hvad forventer vi af dig?

Vi forventer, at du har gåpåmod, og at du er klar til at tage ansvar for dine arbejdsopgaver. Vi forventer, at du har lyst til at engagere dig, og at du møder både dine opgaver og dine kollegaer med et åbent sind. Vi forventer, at du er dygtig indenfor dit fag, og at du tør udfordre vores måde at anskue tingene på, når det er nødvendigt.

Hvad tilbyder vi?

Vi tilbyder et forløb, hvor du fagligt kan vokse på de områder, der er vigtige for dig, og hvor du med det samme vil få konkrete opgaver at tage fat på. Du vil blive del af en arbejdskultur baseret på tillid, hvor du vil få kollegaer, der er passionerede omkring deres arbejdsområder. Vi fokuserer på, at der skal være et godt samspil mellem arbejdsliv og fritid, og skulle du en gang imellem arbejde over, afspadserer du selvfølgelig kort tid efter. Du vil opleve, at planlægningen af din arbejdstid er fleksibel og, ligesom alt andet i Magenta, baseret på tillid. Du bliver selvfølgelig også en del af vores lækre frokostordning, uanset om du bliver en del af kontoret i København eller Århus.

Send dit CV og en kort motiveret ansøgning

Skriv til Morten Kjærsgaard på mortenk@magenta.dk, hvis du er interesseret i et praktikforløb.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Vi vil opbevare din mail og dit materiale i 6 mdr., hvorefter det slettes. I tilfælde af at du ønsker at korrigere materialet, eller du ønsker at blive slettet, så bedes du skrive til apply@magenta.dk og oplyse den mailadresse, som dit materiale er sendt fra. Vi opbevarer data i Google Cloud, EU hosting.

Hvem er Magenta?

Magenta er en open source virksomhed, hvor vi udvikler en lang række softwareløsninger til kunder af meget forskellig karakter. Med 20 år på bagen, ca. 50 medarbejdere og kontor i København, Aarhus og Nuuk er vi Skandinaviens førende open source virksomhed. 

Læs mere