OS2datascanner bliver til OSdatascanner

Historien om OS2datascanner begyndte for 8 år siden, da Magenta i samarbejde med OS2 lancerede OS2webscanner. Siden da har scanneren gennemgået en stor udvikling og er i dag bedre kendt under navnet OS2datascanner. Nu er tiden kommet til, at scanneren igen bliver relanceret under et nyt navn: OSdatascanner.

For tre år siden tog vi i Magenta initiativ til OS2datascanner, efter stor opbakning og opfordring fra især kommuner om at kunne scanne efter følsom data i filer, mail og på hjemmesider. Siden søsætningen af 1. version af OS2datascanner har vi i samarbejde med OS2-sekretariatet forsøgt at finde en model for at gøre OS2datascanner til et bæredygtigt produkt inden for OS2-regi og på OS2-præmisser, hvilket blandt andet vil sige med tilslutningsaftaler og sekretariatsbetjening. Dette har vist sig at være udfordrende, hvorfor OS2 efter otte års gavnligt samarbejde har opfordret os til at tage produktet tilbage og påtage os det formelle ansvar for governance. Det betyder, at OS2datascanner fremover bliver til OSdatascanner.

De seneste to år har vi brugt mange ressourcer på at opdyrke andre markeder, og det er lykkedes os at få private kunder og uddannelsesinstitutioner med på løsningen. De nye kunder bidrager til udviklingen, og vi i Magenta mener, at det er en klar gevinst for alle, at vi breder løsningen ud til private og andre. Vi er stadig af den overbevisning, at scannerens succes fortsat afhænger af at definere scannerens udvikling i fællesskab med jer, som anvender løsningen.

Det er vigtigt at understrege, at løsningen er open source, og det har den været hele vejen igennem. Vi har fulgt OS2’s kodeks nøje, også hvad angår kodeoverførsel til OS2 og dokumentation. Open source er en af Magentas kerneværdier og gennemsyrer alt vores arbejde. Vi påtager os opfordringen fra OS2 med ydmyghed og i samarbejde med de eksisterende medlemmer af koordinationsgruppen. Vi håber, at endnu flere vil engagere sig i samarbejdet, og vi i Magenta er i gang med at oprette en hjemmeside med udviklingsønsker, dialogfora og masser af information og dokumentation. Vi vil oprette en ‘ønskebank’, hvor alle kan bidrage med forslag, og vi kommer til at samfinansiere udviklingsprojekter, samtidig med at en del finansieres via abonnementer som i dag.

Det betyder altså, at scannerens udvikling fortsætter med øget hastighed, og vi bestræber os fortsat på at være en sikkerhedsorienteret open-source-virksomhed med databeskyttelse og informationssikkerhed i fokus. Vi glæder os til at fortsætte arbejdet med OSdatascanner og håber, at vores kære kunder og andre vil følge med os på vejen videre. OSdatascanner forbliver med andre ord den samme gode scanningsløsning, som I kender, blot med et nyt navn og logo.

OSdatascanner

Webinar om bæredygtig it d. 6. juni – Opnå besparelser og reducér dit CO2-aftryk

Kom til webinar om OS2borgerPC, der ud over at beskytte kommunens borgere mod keyloggers og datatyveri også er en bæredygtig it-løsning, der reducerer jeres årlige omkostninger.

I webinaret fortæller it-konsulent fra Gladsaxe Kommune Anders Vejgaard om kommunens erfaringer med brug af OS2borgerPC, og uden at sige for meget, kan vi afsløre, at kommunen årligt sparer 12.000 kwh – svarende til 7 gennemsnitsdanskeres årlige elforbrug. Derudover levetidsforlænger kommunen eksisterende hardware markant, hvilket i sig selv er godt for både pengepungen og kommunens CO2-udslip.

Læs mere »