OS2borgerPC

Som ansvarlig for borgernes datasikkerhed og publikums-PC’er har du nu et effektivt værktøj til at beskytte borgerne – OS2borgerPC

I samarbejde med blandt andre Aarhus Kommune har vi udviklet OS2borgerPC –  et remote management system til offentligt tilgængelige publikums-computere, som beskytter borgerne mod datatyveri og keyloggers. 

 

Hvorfor vælge OS2borgerPC?

Løsningen er en webbaseret applikation, som kan kobles på alle gængse printløsninger. OS2borgerPC kan anvendes blandt andet som komme-gå-skærm til Aula, til storskærms-løsninger i fx svømmehaller, ved indfaldsveje og som infoskærme i Borgerservice og på biblioteker.

“Systemet er nemt at bruge, specielt når man har mange maskiner, der skal holdes styr på. Det virker rigtig godt, at man kan styre de forskellige maskiners opsætning via scripts.”

René Krøll – digital bibliotekar på Ballerup Bibliotek

OS2borgerPC

 

Borgeren er sikret

OS2borgerPC benytter keylogger-kontrol, som blandt andet betyder, at løsningen lukker automatisk ned, hvis man trækker tastaturet ud for at sætte noget andet i PC’en. Samtidig sørger OS2borgerPC-softwaren for at logge brugeren af PC’en, når brugeren forlader arbejdsstationen. Alle brugerdata slettes, sådan at den næste bruger ikke kan snuse sig frem til fortrolige oplysninger. 

“Der har ikke været angreb eller afluring af koder, siden vi fik OS2borgerPC. Den nulstiller sig selv hvert 10. minut, og det er perfekt i forhold til personfølsomhed. Jeg føler, vi har været sikre siden installationen af OS2borgerPC.“

Brian Løvendahl – it-konsulent i Vordingborg Kommune

 

Med OS2borgerPC får du:

  • Central styring af sikkerhed med sikkerhedsvarsler ved misbrug af PC’en, overvågning af software keyloggers m.m.

  • Webbaseret centraliseret administration, der giver mulighed for at udrulle masser af frit tilgængelige funktionaliteter

  • Mulighed for at styre infoskærme

  • Sikkerhed for, at alle brugeroplysninger slettes, når brugeren forlader PC’en

  • Løbende sikkerhedsopdateringer

“OS2borgerPC er nem at administrere fra vores side. Vi kan sende en opdatering ud på én gang i stedet for at man skal hen og opdatere PC’en fysisk. Det tager kun 10 minutter at starte en OS2borgerPC op kontra en traditionel Windows-computer, hvor det kan tage 1-2 timer for de samme funktioner. Så man sparer altså mange mandetimer.”

Alexander Svend Schlotfeldt – it-konsulent i Vordingborg Kommune

 

Alt leveres på open source-licens og med et billigt abonnement. Magenta hoster og drifter OS2borgerPC og tilbyder en driftsaftale med support på systemet.

 

Lær mere:

Læs om Vordingborg Kommunes anvendelse af OS2borgerPC og de besparelser og erfaringer de har fået i forbindelse med løsningen 

Læs om OS2borgerPC på OS2-fællesskabet

Skriv til os for at høre mere

OS2borgerPC
Kontaktperson

Morten Kjærsgaard

Morten Kjærsgaard
Direktør
mortenk@magenta.dk
+45 2683 3471

Flere produkter

OS2datascanner

OS2datascanner

Effektiv beskyttelse mod sikkerhedsbrister

OS2datascanner er et avanceret scanningsværktøj, som finder personkritiske og personhenførebare informationer på hjemmesider, intranet, netværksdrev og mailservere.

Læs mere »
OS2cprbroker

OS2cprbroker

Effektiv håndtering af CPR-data

OS2cprbroker fungerer som et fælles CPR datalager i kommunernes IT-infrastruktur.

Læs mere »