Plone

Plone er et open source Content Management System (CMS) til websites

Plone er et Content Management System (CMS). Et CMS gør det muligt at opbygge og vedligeholde et websted uden brug af specielle forfatterprogrammer. Systemet kræver kun, at man har en browser som feks. Internet Explorer. Plone er generelt intuitivt og let at gå til. Når det én gang er sat op, vil man efter en kort instruktion eller lidt læsning kunne finde ud at vedligeholde indholdet på sit websted.

Hvorfor vælge Plone?

Med Plone er det muligt at vedligeholde indholdet på sin hjemmeside uden teknisk assistance eller behov for særlige forfatterprogrammer. Alt indhold redigeres og lanceres direkte fra din browser.

Når Plone først er sat op, kræver det et minimum af vedligehold, og man vil derfor opleve en høj grad af ejerskab og kontrol over sit system. Systemet understøtter i udgangspunktet blandt andet:

  • Redigeringsværktøj, der minder om Word i brugerflade
  • Billedarkiv / Gallerifunktion
  • Nyhedsfunktion
  • Automatisk skalering af billeder
  • Multilinguale hjemmesider
  • Kalenderfunktion
  • Tilknytning af flere forfattere/redaktører mm. med ansvar for hvert sit område
  • Beskyttede områder, der kræver adgangskode.

Hos Magenta er vi eksperter i at videreudvikle Plone, så har jeres organisation et særligt behov så kan vi altid finde en måde at implementere det. Har du et helt særligt behov for at kunne søge i en kompleks database, skal brugerne kunne udfylde nogle formularer, der er særlige for din organisation eller noget helt tredje, så kan vi læse det med udgangspunkt i Plone.

Produkter udviklet på ploneplatformen

Dansk Sprognævns hjemmeside indeholder en række informationer og skal udover klassisk hjemmesideindhold som nyheder, kontakt og webshop også indeholde eksempelvis opslag i retskrivningsordbogen. Alt dette er bygget direkte i Plone.

Dansk Bibliotekscenters hjemmeside er et eksempel på en klassisk hjemmeside, hvor organisationen har behov for selv at kunne styre en lang række indholdsformater. Organisationen har selv sat rammen for indhold og design på siden, og Magenta har implementeret det i Plone.

Hvad er open source?

Læs mere om Plone her https://plone.org/.

Plone er et Open Source (åben kildekode) CMS, som er en formel licenstype med en formel definition, der administreres af en non-profit organisation ved navn Open Source Initiative. Open source er en betegnelse, der kort fortalt dækker over, at kildekoden skal være offentligt tilgængelig, og at andre gerne må ændre i kildekoden.

Ideen med open source er enkel: Når mange programmører kan læse, ændre og distribuere kildekoden til noget software, så udvikler softwaren sig. Med andre ord anvendes softwaren i mange sammenhænge, den forbedres, og fejl bliver rettet. Denne proces kan ske langt hurtigere, end det er tilfældet med kommercielle produkter, som typisk kommer med nye versioner med måneder eller års mellemrum.

Andre muligheder

Udover Plone arbejder vi i Magenta også med open source CMS’erne Drupal og Django. Hvis du er i tvivl om, hvad der er den rigtige løsning for din organisation, så kontakt os for en uddybende snak.

Læs mere om Plone her https://plone.org/.

Del på linkedin
LinkedIn
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på email
Email
Plone CMS Magenta
Kontaktperson

Frederik Denning

Frederik Denning
Projektleder
fd@magenta.dk
+45 81778098