Alfresco – open source ECM software til digitalt indhold

Alfresco er et open source Enterprise Content Management (ECM) software til avanceret håndtering af digitalt indhold.

Alfresco er et af verdens førende ECM-systemer, der hjælper kunderne gennem den digitale transformationsproces på en enkel og fleksibel måde.

Magenta har valgt Alfresco som fokusområde, fordi der her er tale om et Enterprise CMS, der giver Sharepoint og øvrige lukkede systemer skarp konkurrence.

I løbet af de snart 10 år Magenta har arbejdet med Alfresco og leveret Alfresco til en lang række af kunder, har vi opnået omfattende erfaring og ekspertise med Alfresco-systemet.

Hvorfor vælge Alfresco?

Alfresco er designet til at organisere og strukturere alle former for indhold (dokumenter, grafikker, video, audio) på en fleksibel og overskuelig måde.

Redigering af dokumenter

Alfresco integrerer til forskellige redigeringsværktøjer, således at brugerne nemt kan åbne og gemme dokumenter i Alfresco med applikationer som MS Office, Google Docs og mail-klienter.

I forbindelse med en række kundeprojekter har Magenta desuden udviklet integration til online redigeringsværktøjerne, LibreOffice Online og OnlyOffice.

Det betyder, at man kan redigere dokumenter direkte i sin webbrowser, uafhængigt af platform. Man er altså ikke afhængig af at have et specifikt redigeringsværktøj installeret på sin desktop.

Det giver uafhængighed i forhold til platform, såvel som licenser til 3’de parts produkter (eksempelvis MS Office). Alt, hvad man behøver, er et device med webbrowser og internetadgang.

Sikkerhed og rettigheder

Mange dokumenter, specielt juridiske dokumenter og dokumenter med personoplysninger, er følsomme. Alfresco er som standard udstyret med avanceret sikkerheds- og rettighedsstyring. Dvs., at når brugere logger ind til Alfresco, får de kun adgang til de dokumenter og områder, som de skal have adgang til.

Dokument- og filhåndtering

Alfreso supporterer over 200 forskellige filtyper, heriblandt grafikker, video og audio og sørger for at versionere alle dokumenter og filer, der lægges ind i systemet.

Alfresco gemmer alle versioner, således at man kan administrere ældre versioner og gendanne en ældre version af et dokument eller en fil.

Metadata på dokumenter og filer administreres i Alfresco og kan udvides på en nem og enkel måde. Alfresco integrerer med den avancerede søgemaskine, SOLR, der, baseret på indeksering af metadata og indhold, tilbyder avanceret søgning også i PDF-dokumenter.

Samarbejde og workflow

Alfresco tilbyder funktionalitet, der understøtter samarbejde, og som kan strømline og automatisere forretningsprocesser. Hos Magenta benytter vi BPMN-værktøjet Flowable til at implementere forretningsprocesserne i Alfresco.

Skalering og high availability

Via en fleksibel systemarkitektur (cluster-mekanisme) kan Alfresco systemet skaleres til at håndtere adskillige hundrede samtidige brugere og millioner af dokumenter – og samtidig have god performance.

For forretningskritiske systemer er høj tilgængelighed (high availability) tillige et nøgleord. Med Alfrescos cluster-mekanisme kan man også implementere server failover og dermed sikre sig mod uforudsete hardware nedbrud.

Alfresco autentificering og føderation

Alfresco er en fleksibel integrationsplatform, der tilbyder en lang række integrationsprotokoller og snitflader, der benyttes i forbindelse med eksempelvis autentificering og føderation.

Med Alfresco Identity Service (der benytter keykloak teknologi) kan autorisering, autentificering og føderation implementeres på en nem og konsolideret måde.

Brugergrænseflade

Man kan designe og udvikle sine egne applikationer til Alfresco-systemet. Det kan man gøre eksempelvis med AngularJS og Material Design. Magenta har leveret flere applikationer, der er baseret på Alfrescos backend og en frontend udviklet i AngularJS (se OpenDesk og ODA).

I forbindelse med den seneste release af Alfresco, har Alfresco frigivet et helt nyt værktøj til design og udvikling af applikationer. Værktøjet hedder Alfresco Development Framework (ADF) og består af en lang række gennemtestede grundkomponenter, der kan benyttes til at udvikle applikationer. Magenta har taget denne nyeste teknologi i brug i forbindelse med udvikling af produktet OSFlow.

Her kan du læse om et par af de implementeringer vi har lavet med Alfresco som drivkraft:

Del på linkedin
LinkedIn
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på email
Email
Alfresco Magenta | Enterprise Content Management (ECM)
Kontaktperson

Anne Dorte Bach

Anne Dorte Bach
Projektleder
annedorte@magenta.dk
+45 22 46 47 36