OS2Webscanner bliver til OS2Datascanner

OS2Webscanner har siden sommeren 2014 været i drift og scannet hjemmesider for personfølsomme oplysninger som for eksempel CPR-numre med stor succes i 12 kommuner. Som følge af EU’s Persondataforordning har vi hen over det seneste åroplevet en stigende interesse for muligheden for at scanne fil- og maildrev.

Et udviklingsprojekt med crowd fundingsmidler

Idéen om at udbygge OS2Webscanner med de nye funktionaliteter blev til et projektoplæg, der dannede grundlaget for crowd funding-projektet mellem Stevns Kommune, Vordingborg Kommune og Magenta. Vordingborg Kommune har i softwareudviklingsperioden på knap 6 måneder fungeret som testkommune.

OS2Datascanner er nu på markedet

Efter en række succesfulde testresultater frigiver vi her i sensommeren OS2Webscanner under et nyt navn, der er mere betegnende for den bredde, som scanneren nu har fået. OS2Datascanner giver mulighed for at scanne bredt i organisationen på hjemmesider, intranet, fildrev og mailbokse.

Med OS2Datascanneren kan man scanne efter regler man selv tilføjer og kombinationer af regler, og disse regler kan sættes på alle typer scanninger – hjemmesider, fildrev og mailbokse. Mailscanningen fungerer i Exchange, som langt de fleste af Magentas kunder anvender som basis-mailsystem. Afhængig af efterspørgslen fra kunder vil vi indarbejde på flere mailsystemer.

Næste udviklingsskridt for OS2Datascanner

Næste skridt bliver scanning af ESDH-systemer, som Magenta også oplever en stor efterspørgsel på. Magenta arbejder på at opbygge en automatiseret proces for vores kommunale kunder, når scanninger foretages.

Fakta om OS2Datascanner:

– OS2Datascanner scanner bredt efter personfølsomme data

– OS2Datascanner scanner alle relevante typer af data på hjemmesider, fil- og maildrev

– OS2Datascanneren scanner billeder og PDF filer

Klik her for at se præsentationsmaterialet for OS2Datascanner

OS2datascanner
Se eller gense webinar fra d. 8.september

Se eller gense webinar fra d. 8.september – Classroom+

Magenta og Semaphor præsenterer i fællesskab første version af en sikker undervisningsplatform, der kan drives i Danmark. Det er afgørende, at digital vidensdeling kan foregå på en tryg måde for skoler og elever. Platformen, der er open source-baseret, kan anvendes på de fleste PC’er, herunder også Chromebooks.

Læs mere »
Google

Bevar kontrollen med OSelev

Hvordan kan vi genbruge Chromebooks i folkeskolerne og bevare kontrollen? I dag anvender ca. halvdelen af landets folkeskoler Chromebook og Google Workspace Education. Med Datatilsynets mistanker

Læs mere »