OS2Webscanner bliver til OS2datascanner

OS2Webscanner har siden sommeren 2014 været i drift og scannet hjemmesider for personfølsomme oplysninger som for eksempel CPR-numre med stor succes i 12 kommuner. Som følge af EU’s Persondataforordning har vi hen over det seneste åroplevet en stigende interesse for muligheden for at scanne fil- og maildrev.

Et udviklingsprojekt med crowd fundingsmidler

Idéen om at udbygge OS2Webscanner med de nye funktionaliteter blev til et projektoplæg, der dannede grundlaget for crowd funding-projektet mellem Stevns Kommune, Vordingborg Kommune og Magenta. Vordingborg Kommune har i softwareudviklingsperioden på knap 6 måneder fungeret som testkommune.

OS2datascanner er nu på markedet

Efter en række succesfulde testresultater frigiver vi her i sensommeren OS2Webscanner under et nyt navn, der er mere betegnende for den bredde, som scanneren nu har fået. OS2datascanner giver mulighed for at scanne bredt i organisationen på hjemmesider, intranet, fildrev og mailbokse.

Med OS2datascanneren kan man scanne efter regler man selv tilføjer og kombinationer af regler, og disse regler kan sættes på alle typer scanninger – hjemmesider, fildrev og mailbokse. Mailscanningen fungerer i Exchange, som langt de fleste af Magentas kunder anvender som basis-mailsystem. Afhængig af efterspørgslen fra kunder vil vi indarbejde på flere mailsystemer.

Næste udviklingsskridt for OS2datascanner

Næste skridt bliver scanning af ESDH-systemer, som Magenta også oplever en stor efterspørgsel på. Magenta arbejder på at opbygge en automatiseret proces for vores kommunale kunder, når scanninger foretages.

Fakta om OS2datascanner:

– OS2datascanner scanner bredt efter personfølsomme data

– OS2datascanner scanner alle relevante typer af data på hjemmesider, fil- og maildrev

– OS2datascanner scanner billeder og PDF filer

OS2datascanner

Webinar om bæredygtig it d. 6. juni – Opnå besparelser og reducér dit CO2-aftryk

Kom til webinar om OS2borgerPC, der ud over at beskytte kommunens borgere mod keyloggers og datatyveri også er en bæredygtig it-løsning, der reducerer jeres årlige omkostninger.

I webinaret fortæller it-konsulent fra Gladsaxe Kommune Anders Vejgaard om kommunens erfaringer med brug af OS2borgerPC, og uden at sige for meget, kan vi afsløre, at kommunen årligt sparer 12.000 kwh – svarende til 7 gennemsnitsdanskeres årlige elforbrug. Derudover levetidsforlænger kommunen eksisterende hardware markant, hvilket i sig selv er godt for både pengepungen og kommunens CO2-udslip.

Læs mere »