Udviklerdage 2024: Kan AI bidrage til udviklingen af OSdatascanner?

Kan AI bidrage til udviklingen af OSdatascanner?
Kan AI bidrage til udviklingen af OSdatascanner?

AI er et omtalt emne, og potentialet er i nogle sammenhænge stort. Til vores udviklerdage i november var jeg vært ved en workshop, som havde til formål at afdække AI-mulighederne i vores produkt OSdatascanner. Her skulle vi bl.a. undersøge, hvorvidt man i OSdatascanner kan opsætte et aktivt læringsflow med semantisk analyse til at håndtere sygemeldinger.

Sygemeldinger er ofte fluffy og kan fremkomme i mange former, og med til dem hører risikoen for mange falske positiver. Formålet med workshoppen var at undersøge, om AI’en kan ‘træne’ på de resultater, som vores mange tusinde brugere i diverse organisationer håndterer. Tankegangen var, at hvis en bruger eksempelvis markerer en mail, hvor der står “jeg er blevet syg” som et ægte positiv, skal motoren huske den information til næste gang, en lignende mail scannes. Hvis brugeren derimod markerer “den nye kantineordning er sygt lækker” som værende en falsk positiv, så lærer den det ud fra feedback og kontekst til næste gang. 

Hvad lærte vi under workshoppen? 

Min oplevelse var, at alene forberedelsen var en lærerig proces. Jeg havde AI-konsulent Thomas Andersen fra BitMind på sidelinjen, og i min forberedelse havde jeg derfor mulighed for at stille spørgsmål og få værdifuld indsigt i, hvordan vi kunne strukturere opgaven. Det gav mig et stærkt udgangspunkt og sparede os for at skulle starte helt fra bunden.

Under selve workshoppen var teamet sammensat af deltagere med forskellige niveauer af AI-viden. Nogle havde tidligere erfaringer, mens andre var helt nye i feltet. Kombinationen viste sig at være en styrke – vi supplerede hinanden godt, og vi lærte alle en masse. 

Kan det implementeres i vores arbejde? 

Selvom vi ikke kan implementere løsningen direkte, gav workshoppen os værdifuld indsigt. Vi blev bekræftet i, at opgaven med at træne en AI til at genkende sygemeldinger ikke er så stor, som vi oprindeligt troede. 

Vi arbejder stadig med AI på et eksperimentelt plan, og næste skridt bliver at tackle de udfordringer, der stadig står i vejen – især omkring datakvalitet. Derudover skal vi have klarlagt en række juridiske og samtykkemæssige aspekter, inden vi anvender vores kunders data til at træne AI’en. 

Datasikkerhed er et område, der rykker sig meget i disse år, og workshoppen har givet os mere indsigt i, hvad der er muligt, samt givet os et godt fundament at bygge videre på under den konstante udvikling af OSdatascanner. 

Samtidig har organisationen fået en fælles grundviden om AI, hvilket gør, at vi fremadrettet kan arbejde mere målrettet med Active Learning og semantisk analyse. Det glæder jeg mig meget til. 

Kan AI bidrage til udviklingen af OSdatascanner?

Læs mere

Erna - At være UX-praktikant hos Magenta

At være UX-praktikant hos Magenta

Erna Holst Rokne læser Digital Design og har på sit 9. semester været i praktik i Magenta. Herunder fortæller hun om sit praktikforløb. Da jeg skulle vælge praktiksted, vidste jeg med sikkerhed, at jeg ønskede et sted, hvor jeg kunne få mulighed for at arbejde med rigtige projekter og virkelig rykke på tingene.

Læs mere »