Vi udvikler Grønlands datafordeler til digital infrastruktur

Grønlands Selvstyre har besluttet at udvikle en datafordeler der skal sikre Grønland en digital infrastruktur til distribution af grunddata. Det bliver Magenta, der udvikler den grønlandske datafordeler.

Magenta vandt i efteråret 2016 selvstyrets udbud, og vi har etableret et team på 8 medarbejdere, der i løbet af 2017 skal give myndigheder og virksomheder nem og sikker adgang til grønlandske grunddata i ét samlet system og med en samlet snitflade.

Datafordeleren erstatter en række offentlige såvel som private distributionsløsninger og som med al vores software sker denne leverance på en open source-licens.

Vi skal levere et sikkert og pålideligt system med et brugervenligt interface, der inviterer myndigheder og virksomheder til at bruge datafordeleren. Fra 1. januar 2018 har vi ansvaret for applikationsdriften af datafordeleren på en kontrakt med en meget høj oppetid.

Vi er meget stolte over den tillid, Grønlands Selvstyre har vist os, og vi er glade for, at vores arbejde for at skaffe flere opgaver i Grønland har båret frugt.

Senere på året etablerer Magenta en selvstændig virksomhed i Grønland for at få den lokale forankring, der er nødvendig for at skabe et solidt og tillidsbaseret forhold til vores grønlandske kunder.

Læs mere om Huset Magenta hér.

Jobopslag
Se eller gense webinar fra d. 8.september

Se eller gense webinar fra d. 8.september – Classroom+

Magenta og Semaphor præsenterer i fællesskab første version af en sikker undervisningsplatform, der kan drives i Danmark. Det er afgørende, at digital vidensdeling kan foregå på en tryg måde for skoler og elever. Platformen, der er open source-baseret, kan anvendes på de fleste PC’er, herunder også Chromebooks.

Læs mere »
Google

Bevar kontrollen med OSelev

Hvordan kan vi genbruge Chromebooks i folkeskolerne og bevare kontrollen? I dag anvender ca. halvdelen af landets folkeskoler Chromebook og Google Workspace Education. Med Datatilsynets mistanker

Læs mere »