Hele verden er kommet et klik tættere på Georg Brandes

I samarbejde med Det Danske Sprog- og Litteraturselskab (DSL) har Magenta siden februar arbejdet på hjemmesiden georgbrandes.dk. Det er DSLs ønske, at alle interesserede i Georg Brandes kan få del i DSLs formidlingsarbejde af Georg Brandes tekster på en offentligt tilgængelig platform på dansk, engelsk, tysk og fransk.

Hjemmesiden er blevet til som en del af det Carlsbergfond-finansierede Semper-Ardens-projekt Digitale Hovedstrømninger. Hjemmesiden blev indviet 13.-14. juni i forbindelse med konferencen “The Global and Digital Brandes” i Carlsberg Akademi med deltagere fra hele verden.

Fra et front-end perspektiv har arbejdet med formidlingen af tekster og præsentation af forskernes mange lag af information givet spændende udfordringer. Vi har samarbejdet med DSL om at give brugerne af hjemmesiden mulighed for selv at vælge, om de vil læse Georg Brandes tekster, undersøge steder, personer mv. gennem søgefunktionen eller se forskningsresultater. Det giver en let tilgængelig og brugervenlig læseoplevelse, hvad enten man blot er nysgerrig på Brandes og hans tekster eller læser på forskerniveau.

DSLs redaktører står selv for at producere data til siden i filformatet XML, der håndteres i en eXist database. En stor del af backend-arbejdet har derfor handlet om at optimere søgefunktionaliteten.

Her kan du se og opleve Georg Brandes Digitale Hovedstrømninger

Foto af Georg Brandes stammer fra DSLs hjemmesides projektbeskrivelse af Digitale Hovedstrømninger

Hele verden er kommet et klik tættere på Georg Brandes