Bevar kontrollen med OSelev

Hvordan kan vi genbruge Chromebooks i folkeskolerne og bevare kontrollen?

I dag anvender ca. halvdelen af landets folkeskoler Chromebook og Google Workspace Education. 

Med Datatilsynets mistanker om brud på elevernes persondatabeskyttelse er der behov for et alternativ. Det generelle fokus på, at børnenes data ikke bliver opsamlet til markedsføring eller til at videreudvikle Googles produkter i strid med reglerne, bestyrker dette behov. 

Med OSelev kan Magenta tilbyde skolerne en samlet open source pakke til at overtage og genbruge Chromebooks hvor data forbliver i Danmark.

Chromebook er dybest set bare en browser og et styresystem, og det kan man erstatte... Der findes et fremragende alternativ, som hedder Nextcloud. Og det er også open source... Alt fungerer helt fint. Da jeg startede på det, krævede det lidt teknisk snilde, men i dag fungerer det helt uden vanskeligheder.

Jeppe Bundsgaard, professor i fagdidaktik og IT ved DPU

Folkeskolen.dk, august 2022

Workspace alternativ med genbrug af devices

Med OSelev vil jeres data forblive inden for Danmark. Det betyder, at I ikke behøver udskifte alle de Chromebooks, I har indkøbt til skolerne.

OSelev bygger på de gennemtestede komponenter OS2borgerPC og Nextcloud. Med en integration til Unilogin får I et EU-baseret alternativ til Google Workspace Education, hvor I kan genbruge de nuværende indkøbte Chromebooks.

OSelev-pakken

OS2borgerPC
Anvendes i dag af 27 kommuner

OS2BORGERPC

OS2borgerPC’s fjernadministrationssystem  overtager administrationen af jeres Chromebooks, så hver Chromebook vedligeholdes via OS2borgerPC. Her kan I definere, hvilken adgangsstyring man anvender (IDP). F.eks.: Skal brugerne logge ind på jeres ADFS  (Active Directory Federation Services) og kalde STILs Unilogin, kan dette lade sig gøre.

UNILOGIN

Med direkte integration til grunddata hos Styrelsen for IT og Læring (STIL) kan vi hente information om skolernes klasser, fag, lærere og elever. Ud fra disse informationer opretter løsningen de relevante grupper og mapper til videndeling.

Unilogin
Nextcloud
Anvendes i mange skoler rundt i Europa

NEXTCLOUD

Med Nextcloud erstattes Workspace og giver elever og lærere i folkeskolen et samarbejdsrum der er digitalt og smart. Al data forbliver i jeres kontrol på dansk grund. Nextcloud anvendes bredt i Europa af skoler og uddannelsesinstitutioner.

Det er altafgørende at arbejde problemfrit med data på tværs på en nem og effektiv måde. Skolerne har brug for en skalerbar, pålidelig og brugervenlig løsning under fuld kontrol af it-afdelingen. Nextcloud Education Edition giver præcis dette.

Med Nextcloud kan I gemme, dele og onlineredigere dokumenter, og gennemføre chat og videomøder nemt og sikkert.

Hvordan kommer I i gang?

Vi hjælper jer med den tekniske overgang, hvor I får tilpasset jeres Chromebooks via en løsning som er hosted i Danmark. Vi tilbyder workshops for administratorer, it-vejledere og lærere, sådan at I kan komme godt og sikkert i gang. Derudover får I adgang til en e-læringsportal, så alle brugere, uanset niveau, hurtigt kan få vejledning.

 

Vil du høre mere? Tilmeld dig vores webinar d. 8. september her.

Google
Se eller gense webinar fra d. 8.september

Se eller gense webinar fra d. 8.september – Classroom+

Magenta og Semaphor præsenterer i fællesskab første version af en sikker undervisningsplatform, der kan drives i Danmark. Det er afgørende, at digital vidensdeling kan foregå på en tryg måde for skoler og elever. Platformen, der er open source-baseret, kan anvendes på de fleste PC’er, herunder også Chromebooks.

Læs mere »
Google

Bevar kontrollen med OSelev

Hvordan kan vi genbruge Chromebooks i folkeskolerne og bevare kontrollen? I dag anvender ca. halvdelen af landets folkeskoler Chromebook og Google Workspace Education. Med Datatilsynets mistanker

Læs mere »