Magenta og partnere modtager højeste hæder fra EU-kommissionen for E-ARK

Vi er meget glade for at have været en del af projektet, og enormt stolte over, at EU-Kommissionen netop har tildelt E-ARK karakteren ‘Excellent’ efter tre års hårdt arbejde.

Overordnet set har E-ARK projektet haft to formål: at udarbejde arkiveringsformater, som gør det muligt at langtidsbevare databaser, geodata og ESDH-systemer, og at udvikle brugervenlige værktøjer, som bl.a. gør aflevering til offentlige arkiver billigere.

Værktøjerne kan således f.eks. omforme data til det arkivformat, Rigsarkivet kræver samt sikre, at data kan tilgås af kommende generationer af nysgerrige sjæle, journalister, historikere, advokater og ikke mindst myndighederne selv.

Projektet startede i februar 2014 og er nu blevet afsluttet. E-ARK dækker over titlen ‘European Archival Records and Knowledge Preservation’ og er et initativ mellem 16 samarbejdspartnere fra 11 lande. Magenta har været en del af udviklingen både frontend og backend.

Del på linkedin
LinkedIn
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på email
Email
Magenta og partnere modtager højeste hæder fra EU-kommissionen for E-ARK
OffDig2021 - Magenta Open Source

Ses vi til OffDig 2021?

Så er det på mandag og tirsdag i næste uge, at OffDig, Danmarks største konference om offentlig digitalisering, bliver afholdt. Konferencen finder sted i Musikhuset

Læs mere »