OS2mo – holder ikke sommerferie!

OS2mo finder i disse dage ind i kommunernes it-landskaber og gør det dermed muligt for kommunerne at blive klar til at sende data til SAPA (Sags- og Partsoverblik). Spændende nyt med denne open source it-løsning

Version 2.5 af OS2mo fokuserer især på integration med Støttesystemet Organisation samt lønsystemerne KMD OPUS og SD-Løn, der sammen med oplysninger fra Active Directory gør det muligt at definere én autoritativ organisation og vedligeholde den i OS2mo.

Udover at levere data til Monopolbrudssystemerne er OS2mo også data-kilde til kommunens lokale it-systemer – dertil er OS2MO en open source it-løsning. OS2mo kan fx udstille sine data til et MUS-system, der har behov for medarbejderoplysningerne; til kantinen for at automatisere betaling af regningen; til en telefonbog, så medarbejderne nemt kan tilgå praktiske oplysninger (tlf-nummer, adresser, emails, mm.); til IdM-systemer, så adgangsstyring baseret på pålidelige oplysninger muliggøres; til Active Directory, så kommunens organisationshierarki også afspejles dér og er ens alle steder.

Kort fortalt kan de oplysninger, der findes i OS2mo, benyttes til rigtig mange ting – også når det gælder dagligdagens lavpraktiske ting som at få et udtræk med alle medarbejderes e-mail adresser, identificere alle ledere med personaleansvar, generere et organigram, osv.

OS2mo er et binært barn af tankerne om Den fællesoffentlige rammearkitektur og indeholder udover OIO-tjenesterne Organisation og Klassifikation også Sag, Dokument, Tilstand, Indsats og Aktivitet.

Er du interesseret i at vide mere er du velkommen til at kigge på OS2’s hjemmeside (https://os2.eu/produkt/os2mo) eller kontakte projektleder Alex Thirifays på 81 77 27 80 eller alexthirifays@magenta.dk

 • OS2forms 2.1 med Forløb
  OS2forms er værktøjet, der giver din organisation fuld kontrol over jeres digitale selvbetjeningsløsninger. Glem alle behov afhængigheder af eksterne leverandører, når der skal lave nye […]
 • OBVIUS – CMS
  Open Source Content Management System til websites
  For at imødekomme de stigende krav til brugervenlighed, og samtidig kunne tilbyde fleksible og avancerede muligheder har vi udviklet OBVIUS.
 • OS2bos
  Bevilling og Styring
  OS2BOS er et digitalt bevillings- og styringssystem, der i en konfigurerbar regelmotor holder styr på paragraffer og foranstaltninger, og sikrer at bevillinger sker i overensstemmelse med serviceloven indenfor den offentlige sektor.
 • OS2loop
  OS2loop er et vidensdelingsværktøj, hvor alle hjælper alle.
  I OS2loop kan du stille spørgsmål og få svar. Du kan oprette dokumenter direkte i OS2loop, så de bliver modulære, søgbare og hvor der er mulighed for at genbruge dem på tværs af dokumentsamlinger.
 • OS2datascanner
  Effektiv beskyttelse mod sikkerhedsbrister
  OS2datascanner er et avanceret scanningsværktøj, som finder personkritiske og personhenførebare informationer på hjemmesider, intranet, netværksdrev og mailservere.

Sådan arbejder vi i huset Magenta

I Magenta har vi udviklet en leverancemodel, der sikrer, at jeres projekt kommer igennem de nødvendige skridt, for det bedst mulige slutresultat. Modellen er baseret på best practices, tyve års erfaring med IT-udvikling og har fokus på kvalitet.

Del på linkedin
LinkedIn
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på email
Email
OS2mo (Global Identity Repository)
OffDig2021 - Magenta Open Source

Ses vi til OffDig 2021?

Så er det på mandag og tirsdag i næste uge, at OffDig, Danmarks største konference om offentlig digitalisering, bliver afholdt. Konferencen finder sted i Musikhuset

Læs mere »