Året 2018 i Magenta

Vi har også udbygget vores aktiviteter i Grønland, hvor vi har lavet selvbetjeningsløsninger for Skattestyrelsen. Vi har også lavet flere integrationer til den grønlandske datafordeler, som vi udviklede og satte i drift for et år siden, og de grønlandske myndigheder er så småt ved at tage datafordeleren i brug.

2018 var som bekendt året, hvor EU’s dataforordning trådte i kraft. Det har ændret meget for os – både internt og eksternt. På de ydre linjer har vi mærket meget stor efterspørgsel efter de datasikkerhedsløsninger, vi har lavet, blandt andet OS2Datascanner, som er udviklet i samarbejde med OS2-fællesskabet. Vi har indbygget scanning af fildrev, mail og web i én løsning, og kommunerne har taget rigtig godt imod OS2Datascanner.

På de indre linjer tager vi vores egen medicin. Vi har indgået massevis af databehandleraftaler, og vi har indarbejdet sikkerhedsprocedurer i det daglige arbejde, sådan at vi håndterer persondata og øvrige følsomme informationer i overensstemmelse med dataforordningen. Vores procedurer kom på en træls prøve, at vi i juli havde indbrud på Århus-kontoret. En håndfuldlaptops blev stjålet, men vi fik informeret politi og Datatilsynet helt i overensstemmelse med reglerne og kunne konstatere, at vores sikkerhedsprocedurer i øvrigt fungerede. Efter indbruddet har vi strammet yderligere op på arbejdsgangene, men vi håber ikke, vi bliver udsat for flere ‘live-tests’ foreløbig.

Vi glæder os til 2019 og til endnu flere spændende opgaver. Og sikkert også til en håndfuld nye kolleger eller to.

Glædelig jul og godt nytår!

Del på linkedin
LinkedIn
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på email
Email
Julekort fra Magenta