Open source CMS OBVIUS™ er Københavns Universitets webportal

Københavns Universitet har en af Danmarks største webportaler, med over 500 subsites og mere end 2000 webredaktører tilknyttet som brugere – løsningen er et open source CMS og udviklet fra bunden af Magenta.

Portalen er universitets primære eksterne kommunikationskanal, og indeholder alt fra online rekruttering af studerende og ansatte til forskningsformidling, konferencesites, instituthjemmesider og meget andet.

Baggrund

Et stort – og konstant stigende – antal af redigerende brugere betyder, at et open source system uden brugerlicenser blev det afgørende. Fraværet af brugerlicenser giver Københavns Universitet fri mulighed for at oprette nye brugere uden at betale for nye licenser.

Desuden er det vigtigt for Københavns Universitet med et system, som de selv kan bestemme eller foretage videreudvikling på. Med OBVIOUS™ har universitetet adgang til kildekoden og kan derfor ændre på blandt andet layout uden at involvere Magenta eller andre leverandører.

OBVIUS indeholder desuden skræddersyede værktøjer til brug for administration af en stor webportal. Det drejer sig fx om en linktjekkerfunktion, der skanner sitet for døde links, og mulighed for at generere rapporter over sider og sites med så lidt aktivitet, at man kan vælge at nedlægge dem. 

Skræddersyet CMS

Den store webportal stiller krav til performance, håndtering af mange brugere og ikke mindst muligheden for at håndtere de mange subsites, der dels skal kunne fungere selvstændigt men også nedarve grafiske elementer og brugerrettigheder fra det øverste niveau.

Obvius er et open source CMS udviklet af Magenta, og det er specialdesignet til at kunne håndtere de krav der stilles til store webportaler. Københavns Universitet har med Obvius CMS muligheden for at bestemme præcist, hvilke funktionaliteter de ønsker for deres webportal. Universitetet har benyttet Obvius siden 2005.

Gevinsterne

  • CMS-system til store webportaler til mange formidlingsformål og kommunikationskanaler
  • Open source CMS-system uden bruger licenser sikrer nem adgang til mange webredaktører
  • Udvikling af skræddersyede værktøjer til webgovernance
Open source CMS OBVIUS™er Københavns Universitets webportal
Kontaktperson

Anne Dorte Bach

Anne Dorte Bach
Projektleder
annedorte@magenta.dk