Københavns Universitet

Københavns Universitet har en af Danmarks største webportaler, med over 500 subsites og mere end 2000 webredaktører tilknyttet som brugere.

Portalen er universitets primære eksterne kommunikationskanal, og indeholder alt fra online rekruttering af studerende og ansatte til forskningsformidling, konferencesites, instituthjemmesider og meget andet.

Baggrund

Et stort – og konstant stigende – antal af redigerende brugere betyder, at et open source system uden brugerlicenser blev det afgørende. Fraværet af brugerlicenser giver Københavns Universitet fri mulighed for at oprette nye brugere uden at betale for nye licenser.

Desuden er det vigtigt for Københavns Universitet med et system, som de selv kan foretage videreudvikling på. Med OBVIUS™ har universitetet adgang til kildekoden og kan derfor ændre på blandt andet layout uden at involvere Magenta eller andre leverandører.

Skræddersyet CMS

Den store webportal stiller krav til performance, håndtering af mange brugere og ikke mindst muligheden for at håndtere de mange subsites, der dels skal kunne fungere selvstændigt men også nedarve grafiske elementer og brugerrettigheder fra det øverste niveau.

Obvius er et open source CMS udviklet af Magenta, og det er specialdesignet til at kunne håndtere de krav der stilles til store webportaler. Københavns Universitet har med Obvius CMS muligheden for at bestemme præcist, hvilke funktionaliteter de ønsker for deres webportal. Universitetet har benyttet Obvius siden 2005.

Gevinsterne

  • CMS-system til store webportaler til mange formidlingsformål og kommunikationskanaler
  • Open source CMS-system uden bruger licenser sikrer nem adgang til mange webredaktører
  • Webredaktørerne har mulighed for selv at ændre og videreudvikle webportalens sites via Obvius
Københavns Universitet
Kontaktperson

Anne Dorte Bach

Anne Dorte Bach
Projektleder
annedorte@magenta.dk
+45 22 46 47 36