OS2mo – holder ikke sommerferie!

OS2mo finder i disse dage ind i kommunernes it-landskaber og gør det dermed muligt for kommunerne at blive klar til at sende data til SAPA (Sags- og Partsoverblik). Spændende nyt med denne open source it-løsning

Version 2.5 af OS2mo fokuserer især på integration med Støttesystemet Organisation samt lønsystemerne KMD OPUS og SD-Løn, der sammen med oplysninger fra Active Directory gør det muligt at definere én autoritativ organisation og vedligeholde den i OS2mo.

Udover at levere data til Monopolbrudssystemerne er OS2mo også data-kilde til kommunens lokale it-systemer – dertil er OS2MO en open source it-løsning. OS2mo kan fx udstille sine data til et MUS-system, der har behov for medarbejderoplysningerne; til kantinen for at automatisere betaling af regningen; til en telefonbog, så medarbejderne nemt kan tilgå praktiske oplysninger (tlf-nummer, adresser, emails, mm.); til IdM-systemer, så adgangsstyring baseret på pålidelige oplysninger muliggøres; til Active Directory, så kommunens organisationshierarki også afspejles dér og er ens alle steder.

Kort fortalt kan de oplysninger, der findes i OS2mo, benyttes til rigtig mange ting – også når det gælder dagligdagens lavpraktiske ting som at få et udtræk med alle medarbejderes e-mail adresser, identificere alle ledere med personaleansvar, generere et organigram, osv.

OS2mo er et binært barn af tankerne om Den fællesoffentlige rammearkitektur og indeholder udover OIO-tjenesterne Organisation og Klassifikation også Sag, Dokument, Tilstand, Indsats og Aktivitet.

Er du interesseret i at vide mere er du velkommen til at kigge på OS2’s hjemmeside (https://os2.eu/produkt/os2mo) eller kontakte projektleder Alex Thirifays på 81 77 27 80 eller alex@magenta.dk

    OS2mo