Fra sikkerhedsprodukt til bæredygtig og besparende it-løsning

OS2borgerPC blev oprindeligt udviklet med det formål at beskytte borgerne mod keyloggers og datatyveri. I dag anvendes systemet bredt over hele landet på bl.a. biblioteker, jobcentre og i Borgerservice. Men vidste du, at systemet også er en bæredygtig og klimabevidst it-løsning, som kan hjælpe med at reducere dine årlige omkostninger? 

Det er der særligt tre grunde til. 

OS2borgerPC - bæredygtig og besparende

Hver enkelt OS2borgerPC fjernstyres fra en brugervenlig administration. I både mange kommuner, blandt andet Gladsaxe- og Vordingborg, har OS2borgerPC erstattet tunge administrationsopgaver og sparet kommunerne for betydelige mængder manuelt arbejde. Anders Vejgaard, it-konsulent i Gladsaxe Kommune, fortæller:

“Tidligere skulle en tekniker besøge alle daginstitutioner, hver gang infoskærmene skulle opdateres eller genstartes. Nu kan teknikeren med ganske få klik logge på systemet, få et hurtigt overblik over alle infoskærmenes driftsstatus og gennemføre nye opdateringer via Gladsaxes netværk.”

It-konsulent Alexander Svend Schlotfeldt fra Vordingborg Kommune siger samstemmende:

“Vi kan sende en opdatering ud på én gang til mange PC’er i stedet for – som tidligere – at skulle hen og opdatere PC’en fysisk. Det tager kun 10 minutter at starte en OS2borgerPC op kontra en traditionel Windows-computer, hvor det kan tage 1-2 timer for de samme funktioner.”

OS2borgerPC er udstyret med en strømbesparende funktion, som kan minimere jeres årlige strømforbrug og CO2-udledning. I Gladsaxe Kommune har dette resulteret i en årlig besparelse på 12.000 kWh, hvilket svarer til det årlige elforbrug for syv gennemsnitsdanskere.

Ved at indstille infoskærmene til at tænde og slukke, når daginstitutionerne åbner og lukker, og holde dem slukkede, når der lukket i daginstitutionerne, forlænger vi it-udstyrets levetid. Vi reducerer samtidig daginstitutionernes CO2-udslip med den mængde energi, de sparer, når infotavlerne er i dvale”, fortæller Anders Vejgaard, der er pædagogisk it-konsulent i Gladsaxe Kommune.

Det webbaserede system stiller færre krav til hardware og kræver begrænset computerkraft. Derfor vil OS2borgerPC levetidsforlænge jeres eksisterende hardware eller give jer mulighed for at indkøbe brugte PC’er.

I Vordingborg Kommune bruger de laptops fra Nexterminal til mellem 2.000 og 3.000 kr.

Det er en billig løsning. En billig Next-laptop med en gratis licens til Linux er mere rentabel end en traditionel bærbar med Microsoft-licens på en SKI-aftale”, siger Brian Løvendahl, it-konsulent. Han siger desuden; “PC’er med OS2borgerPC kan køre, til de går i stykker. Et kvalificeret gæt er, at en Windows-maskine normalt kan køre 3-5 år, før den er udskiftningsmoden. Men det er ligegyldigt med OS2borgerPC, fordi løsningen ikke er særligt krævende. Levetiden kan være meget længere, og de kører bare, indtil de ikke kan køre mere. Der er rigtigt mange penge at spare rent hardwaremæssigt.”

Interesseret i at vide hvad du kan spare med OS2borgerPC? Brug beregneren under:

Beregn dine potentielle besparelser med OS2borgerPC

Beregn potentielle besparelser på Co2, e-waste og strøm ved at vælge OS2borgerPC. Besparelserne beregnes ud fra levetidsforlængelse af hardware eller køb af brugt hardware – derved undgået Co2 og e-waste.

OS2borgerPC - bæredygtig og besparende