Magenta og partnere modtager højeste hæder fra EU-kommissionen for E-ARK

Vi er meget glade for at have været en del af projektet, og enormt stolte over, at EU-Kommissionen netop har tildelt E-ARK karakteren ‘Excellent’ efter tre års hårdt arbejde.

Overordnet set har E-ARK projektet haft to formål: at udarbejde arkiveringsformater, som gør det muligt at langtidsbevare databaser, geodata og ESDH-systemer, og at udvikle brugervenlige værktøjer, som bl.a. gør aflevering til offentlige arkiver billigere.

Værktøjerne kan således f.eks. omforme data til det arkivformat, Rigsarkivet kræver samt sikre, at data kan tilgås af kommende generationer af nysgerrige sjæle, journalister, historikere, advokater og ikke mindst myndighederne selv.

Projektet startede i februar 2014 og er nu blevet afsluttet. E-ARK dækker over titlen ‘European Archival Records and Knowledge Preservation’ og er et initativ mellem 16 samarbejdspartnere fra 11 lande. Magenta har været en del af udviklingen både frontend og backend.

Magenta og partnere modtager højeste hæder fra EU-kommissionen for E-ARK
Se eller gense webinar fra d. 8.september

Se eller gense webinar fra d. 8.september – Classroom+

Magenta og Semaphor præsenterer i fællesskab første version af en sikker undervisningsplatform, der kan drives i Danmark. Det er afgørende, at digital vidensdeling kan foregå på en tryg måde for skoler og elever. Platformen, der er open source-baseret, kan anvendes på de fleste PC’er, herunder også Chromebooks.

Læs mere »
Google

Bevar kontrollen med OSelev

Hvordan kan vi genbruge Chromebooks i folkeskolerne og bevare kontrollen? I dag anvender ca. halvdelen af landets folkeskoler Chromebook og Google Workspace Education. Med Datatilsynets mistanker

Læs mere »