Magenta og partnere modtager højeste hæder fra EU-kommissionen for E-ARK

Vi er meget glade for at have været en del af projektet, og enormt stolte over, at EU-Kommissionen netop har tildelt E-ARK karakteren ‘Excellent’ efter tre års hårdt arbejde.

Overordnet set har E-ARK projektet haft to formål: at udarbejde arkiveringsformater, som gør det muligt at langtidsbevare databaser, geodata og ESDH-systemer, og at udvikle brugervenlige værktøjer, som bl.a. gør aflevering til offentlige arkiver billigere.

Værktøjerne kan således f.eks. omforme data til det arkivformat, Rigsarkivet kræver samt sikre, at data kan tilgås af kommende generationer af nysgerrige sjæle, journalister, historikere, advokater og ikke mindst myndighederne selv.

Projektet startede i februar 2014 og er nu blevet afsluttet. E-ARK dækker over titlen ‘European Archival Records and Knowledge Preservation’ og er et initativ mellem 16 samarbejdspartnere fra 11 lande. Magenta har været en del af udviklingen både frontend og backend.

Magenta og partnere modtager højeste hæder fra EU-kommissionen for E-ARK

Webinar om bæredygtig it d. 6. juni – Opnå besparelser og reducér dit CO2-aftryk

Kom til webinar om OS2borgerPC, der ud over at beskytte kommunens borgere mod keyloggers og datatyveri også er en bæredygtig it-løsning, der reducerer jeres årlige omkostninger.

I webinaret fortæller it-konsulent fra Gladsaxe Kommune Anders Vejgaard om kommunens erfaringer med brug af OS2borgerPC, og uden at sige for meget, kan vi afsløre, at kommunen årligt sparer 12.000 kwh – svarende til 7 gennemsnitsdanskeres årlige elforbrug. Derudover levetidsforlænger kommunen eksisterende hardware markant, hvilket i sig selv er godt for både pengepungen og kommunens CO2-udslip.

Læs mere »