Magenta investerer i fremtidens Grønland

Magenta har siden 2011, hvor vores første grønlandske kunde kom i hus, oplevet en tilgang af kunder i Grønland. Udviklingen har gjort det nødvendigt at flere ansætte medarbejdere – i første omgang i Danmark.

Magentas direktør, Morten Kjærsgaard udtaler om Magentas tilstedeværelse i Grønland:

“Vi har etableret et datterselskab i Grønland og lejet os ind i et kontorfællesskab i Nuuk, fordi vi ønsker at slå rod i Grønland. Vi vil gerne bidrage til en positiv udvikling i Grønland, og derfor håber vi på at kunne ansætte vores første medarbejder i Grønland i starten af 2019.”

Udfordringerne med at få kvalificeret arbejdskraft er et velkendt fænomen – i Danmark såvel som i Grønland. De grønlandske unge, der rejser til Danmark for at få en uddannelse, vælger efterfølgende ofte at blive i Danmark for at arbejde.

Magenta vil gerne bidrage til, at den tendens vender:

”Der er stærkt brug for alle gode kræfter i Grønland, og hvis vi kan være med til at vende udviklingen, sådan at de grønlandske unge ikke flytter permanent til Danmark efter endt uddannelse, vil det styrke de kræfter, der arbejder for at gøre Grønland bæredygtigt, også erhvervsmæssigt. Vi leder derfor efter en studentermedarbejder med grønlandsk baggrund i Danmark, som vi kan ansætte og støtte i at vende tilbage til Grønland,” fortæller Morten Kjærsgaard.

Sponsor for NUKIGAs Grønlandske Erhvervsdage 2018

Magenta er sponsor for NUKIGAs Grønlandske Erhvervsdage 2018, der afholdes i Aarhus d. 12. og 13. september. På erhvervsdagene er der stor mulighed for at mødes med fagfolk, kunstnere, iværksættere og forretningsfolk fra Grønland.

Morten Kjærsgaard, Magentas direktør, deltager bl.a. i paneldebatten den 12. september fra kl. 14:20 om Forretningsudvikling i Grønland – fordele, faldgruber og finansiering. Sammen med Per Holm Nørgaard, direktør i Blue Water Shipping og Mogens Andersen, erhvervskundechef i Vækstfonden vil der blive delt ud af erfaringer om arbejdet i Grønland med udgangspunkt i cases. I Grønland arbejder Magenta bl.a. med Den grønlandske Datafordeler, der sikrer korrekte grunddata, CPR, CVR og GIS-informationer, til de mange offentlige fagsystemer. Datafordeleren er derfor et af fundamenterne under en effektiv grønlandsk offentlig sektor.

Derudover deler vi på erhvervsdagene ud af vores erfaringer med udvikling af offentlig rammearkitektur, og vi fortæller historien om Magenta – fra startup til Nordens største virksomhed inden for open source it. Vi fortæller også om vores virksomhedskultur, der er båret af tillid, rummelighed og respekt for forskellighed.

Læs mere om NUKIGAs grønlandske Erhvervsdage og se programmet her: https://www.nukiga.dk/groenlandske-erhvervsdage-2018-invester-i-fremtidens-groenland/

Rammeaftale med den grønlandske digitaliseringsstyrelse