Bookit er Ballerup Bibliotekernes nye lokalebookingsystem

Bookit skal sikre at både borgere i Ballerup Kommune og ansatte på bibliotekerne nemt kan reservere lokaler online til f.eks. møder og arrangementer.

Første version af Bookit, der er et pilotprojekt, er sat i drift på Ballerup Bibliotekerne. Udfordringen for Ballerup Bibliotekerne er de forskellige regler og rettigheder for ansatte og borgere i forhold til at reservere og booke de forskellige lokaletyper på bibliotekernes mange lokationer.

Bookit sørger for at tage højde for de forskellige reservationsregler og åbningstider for de enkelte lokaler. Systemet sørger desuden for at generere pinkoder til borgerne til brug for dørlås på lokalerne.

Bookit er blevet til i et samarbejde mellem Magenta og Ballerup Kommune om at udvikle en ressourcestyringsløsning. På sigt skal Bookit kunne varetage styringen af både lokaler, biler, materialer m.m., hvor der ligeledes kan være forskellige forudsætninger og regler i forbindelse med brug og reservation.

Hvis vi finder en fælles forståelse med OS2-fællesskabet omkring økonomi, bliver kildekode mv. overdraget til foreningen.

Næste skridt er integration til Outlook, NemID og kommunens IdM system, og systemet udbygges til at kunne håndtere flere ressourcetyper.

Bookit er Ballerup Bibliotekernes nye lokalebookingsystem
Se eller gense webinar fra d. 8.september

Se eller gense webinar fra d. 8.september – Classroom+

Magenta og Semaphor præsenterer i fællesskab første version af en sikker undervisningsplatform, der kan drives i Danmark. Det er afgørende, at digital vidensdeling kan foregå på en tryg måde for skoler og elever. Platformen, der er open source-baseret, kan anvendes på de fleste PC’er, herunder også Chromebooks.

Læs mere »
Google

Bevar kontrollen med OSelev

Hvordan kan vi genbruge Chromebooks i folkeskolerne og bevare kontrollen? I dag anvender ca. halvdelen af landets folkeskoler Chromebook og Google Workspace Education. Med Datatilsynets mistanker

Læs mere »