Projektet startede med to ugers workshops i Nuuk med samtlige afdelinger i Nukissiorfiit. Formålet var at trække så meget viden som muligt ud af Nukissiorfiits nøglemedarbejdere, der igennem hele processen har bidraget markant til at udvikle systemet.

ESDH-systemet er bygget på den store open source platform Alfresco, som vi med succes har benyttet til intranet i kommunal sammenhæng.

IT-koordinator Hans Peter Nielsen fra Nukissiorfiit begrunder her, hvorfor de valgte Magenta:

”Vi valgte Magenta med deres Alfresco som underliggende motor, fordi det gav os en unik mulighed for at få et system, der lige er os, og til en økonomi der er attraktiv. I forhold til at vælge et traditionelt system, som man skal betale licenser for, vil valget af Alfresco kræve mere af os de første 6-9 måneder, for vi skal deltage mere, end vi er vant til i processen med at specificere, hvordan systemet skal skrues sammen.

Men i længden vil Alfresco være et billigere alternativ. Derudover passer Alfresco fint i Nukissiorfiits IT-strategi, og det vil give os mulighed for at kunne dele udvalgte dele af indholdet i systemet med andre – blandt andet samarbejdspartnere – uden at det koster ekstra.”